Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2395
Hány éves az most, aki 10 év múlva 4-szer annyi idős lesz, mint 20 évvel ezelőtt volt? Hány éves?
most
10 év múlva 20 évvel ezelőtt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Most x éves

10 év múlva x+10 éves lesz; húsz évvel ezelőtt x-20 éves volt.

`(x+10)/(x-20)` = 4

x+10 = 4x-80

3x = 90

x = 30

most 30 éves, a többit ki tudod számolni.
0