Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
Nagyon megköszönném a segítséget és a magyarázatot is!
1. Egy szabályos dobókockával egyszer dobunk. Milyen esemény valószínüsége lehet 1/2, a 2/3 illetve az 1/3 erték?
2. Egy dodekaéder lapjaira ráirtuk a számokat 1-12-ig. Mekkora a valószínüsége, hogy a dobott szám 4-gyel osztható,
a dobott szám 3-mal osztható,
a dobott szám 4-gyel és 3-mal osztható, a dobott szám 4-gyel vagy 3-mal osztható,
a dobott szám sem 3-mal, sem 2-vel nem osztható,
a dobott szám jegyeinek összege legfeljebb 4,
a dobott szám nem négyzetszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Egy szabályos dobókockával egyszer dobunk. Milyen esemény valószínüsége lehet 1/2, a 2/3 illetve az 1/3 erték?
páros számot dobunk p=1/2
legalább hármat dobunk p=2/3
négyzetszámot dobunk p=1/3

2. Egy dodekaéder lapjaira ráirtuk a számokat 1-12-ig. Mekkora a valószínüsége, hogy a dobott szám 4-gyel osztható,
a dobott szám 3-mal osztható, p=4/12
a dobott szám 4-gyel és 3-mal osztható, p=1/12
a dobott szám 4-gyel vagy 3-mal osztható, p=6/12
a dobott szám sem 3-mal, sem 2-vel nem osztható, p=4/12
a dobott szám jegyeinek összege legfeljebb 4, p= 7/12
a dobott szám nem négyzetszám?
0