Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Klasszikus valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1665
Három kupactársad futóversenyt rendez. Mekkora az esélye annak, hogy előre eltaláld azt, hogy milyen sorrendben érkeznek be a célba?

Melyiket vállalnád inkább? a) Kihúzok egy ászt a 32 lapos magyar kártyacsomagból b) Dobok egymás után 2 hatost a dobókockával c) Dobok egymás után 3 írást egy pénzérmével
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/3!=1/6

A) 4/32=1/8
B) 1/6×1/6=1/36
C) 1/2×1/2×1/2=1/8
Tehát az A-t vagy a C-t vállalnám.
0