Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! segítsenek a matekba!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
722
1. Végezd el a műveleteket!
a) (12,3 + 8,1) : 4 =
b) ( + 6,2) + (- 3.9)=
c) (+3,2) (-4,5) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 9,73 hl = ................l
b) 3 negyed óra =.............perc

c) 4,5 km=.................. m
d) 800 liter=.............hl


3. Oldd meg az egyenletet!

6Y - 10 = 4Y + 2

4. A háromszög belső szögei közül az = 50 fok, a 40 fokkal nagyobb az -nál. Mekkora a illetve a szög?(kép)

Matematika 7. - VI. Geometria - 2. Összefüggések a háromszög ...

5. Egy paralelogramma két oldala a=5 cm és b=7 cm, az 5 cm-es oldalhoz tartozó magassága ma=2,5 cm.
Számítsd ki a területét és a kerületét!

Segítség!

Kerület: K= 2×(a+b) Terület: T= a × ma



6. A téglatest egy csúcsba futó élei a= 14 cm , b= 5 cm és a c= 3,5 cm hosszúak. Mekkora a térfogata?

( Térfogat: V = a × b × c )

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
(12,3 + 8,1) : 4 =20,4:4=5,1
( + 6,2) + (- 3,9)=6,2-3,9=2,3
(+3,2) (-4,5) = nem írtál közé írásjelet ezért szorzásnak minősítem= -14,4
2.
9,73 hl = 973 l
3 negyed óra = 45 perc
4,5 km= 4500 m
800 liter= 8 hl
3.
6Y - 10 = 4Y + 2 /+10
6Y=4Y+12 /-4Y
2Y=12 /:2
Y=6
5.
a=5 cm , b=7 cm, ma=2,5 cm
K=2a+2b
K=2*5+2*7
K=10+14
K=24
T=a*ma
T=5*2,5
T=12,5 cm²
6.
a= 14 cm , b= 5 cm és a c= 3,5 cm
V=a*b*c
V=14*5*3,5
V=70*3,5
V=245 cm³
4.
Nem teljesen értelmezhető, mert nem írtál szögeket, de ha így van írj kommentbe és megoldom:
A háromszög belső szögei közül az α= 50 fok, a β 40 fokkal nagyobb a γ -nál.
A kérdés sem értelmezhető: Mekkora a illetve a szög?
1