Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
levezetéssel
-2x+1-(x+2)=3x-1

2(x-2)-3(2x+1)=3(-2x+3)-(x-2)+3

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-2x+1-(x+2)=3x-1
-2x+1-x-2=3x-1
-3x-1=3x-1
-1=6x-1
0=6x
x=0

2(x-2)-3(2x+1)=3(-2x+3)-(x-2)+3
2x-4-6x-3=-6x+9-x+2+3
-4x-7=-7x+14
3x-7=14
3x=21
x=7
0