Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat 11.osztály 06.04

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
2.Egy mértani sorozat első tagja 3, hányadosa (-2).
Adja meg a sorozat első hat tagjának összegét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 3

q = -2

`S_6` = `a_1*(q^6-1)/(q-1)` = `3*((-2)^6-1)/(-2-1)` = `3*63/(-3)` = -63
0