Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat 11.osztály 06.04

Főoldal » Középiskola » Matematika
968
1.Egy mértani sorozat első tagja -3 hányadosa -2.
Adja meg a sorozat ötödik tagját!
Írja le a megoldás menetét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = -3

q = -2

`a_5` = `a_1*q^4` = `(-3)*(-2)^4` = `(-3)*16` = -48
0