Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
791
Sürgősen segítsen valaki!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
NEM JÓ! Nem látszik! És egyenként tedd fel, hogy többen segíthessenek.
-1

Itt van új formátumban.
0


1, exoterm és endoterm

2, kalcium oxidációja - kémiai reakció

cukor elszenesedése - kémiai reakció

autó gyorsulása - egyéb

nátrium és klór - kémiai

kénsav hígítás - oldás

HCl előállítása - kémiai

benzin párolgása - halmazállapot

mészkő és sósav - kémiai

3, Egyesülés: két vagy több anyagból egy anyag lesz

4, oxidáció, redukció

szén égése

5,

víz

2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

exoterm

egyesülés

6, savas

semleges

savas

7,

lúgos

`NH_3` + `H_2O` = `NH_4^+` + `OH^-` Az `OH^-`-t karikázd be.

szalmiákszesz

8,

közömbösítés vagy semlegesítés vagy sav-bázis reakció

protonátmenettel járó reakció

a,

9,

1 mol klór 2 mol nátriummal egyesül

2 mol

0,5 mol

0,5 mol

10,

1 mol, 3 mol, 2 mol

28 g, 6 g, 34 g

34 g, 34 g


12 g hidrogéngáz az `12/2` = 6 mol, ez az egyenlet szerint 2 mol nitrogénnel egyesül, ami `2*28` = 56 g nitrogén. Keletkezik 4 mol ammónia, ami `4*17` = 68 g ammónia.
0