Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

⦁ Egy számtani sorozat első öt tagja 28; 23; 18; 13; 8; ... Mi lesz a sorozat 99. tagja?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
soss
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a1=28

d=a2-a1=23-28=-5

a99=a1+(99-1)·d
a99=28+98·(-5)=-462

Tehát a 99. tag -462.
Módosítva: 6 éve
0

Szia!

A számok közötti különbség mindig 5
Szóval: 28-98x5= -462
vagy
23-97x5= -462
Ha így gondolkodsz, az összes sorozatbeli számmal ki fog jönni a -462.
1