Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy számtani sorozat első öt tagja 28; 23; 18; 13; 8; ... Mi lesz a sorozat 10. tagja?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
sos!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=28
a₂=23
d=?=-5
a₁₀=?=-17
d=28-23=5 de -5 lesz mert csökken a sorozat
a₁₀=a₁+(n-1)×d
a₁₀=28+9×(-5)
a₁₀=28-45
a₁₀=-17
0