Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
előre is köszönöm a válaszokat
egy emelődaru beton gerendát emel 1 perc alatt állandó sebsebéggel 30 m magasra. A gerenda méretei a=3 m, b=60 cm, c= 40 cm . A beton sűrűsége 2500 kg/m³ számíts ki a :
a) a gerenda tömegét
b) a gerenda súlyát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V gerenda=40*60*300cm3=720000cm3
720000cm3=0,72m3
ha:
1m3=2500kg
akkor:
0,72m3=x
x=2500*0,72/1=1800kg
a gerenda tömege: 1800kg
a gerenda súlya: 18000N
0