Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
1737
Hány oldalú az a szabályos sokszög, amelyben egy belső szög 156 fok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szögek, fokok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy szabályos sokszög belső szögeinek összege:

(n - 2) * 180

Egy szög mértéke:

(n - 2) * 180 / n

Vagyis:

(n - 2)* 180 / n = 165

(n - 2) * 180 = 165n

180n - 165n = 360

15n = 360

n = 360 / 15 = 24
24 oldala van a sokszögnek

0