Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A munka kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
456
A képen vannak a feladatok, le kellene vezetni őket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A munka képlete:
W=F*s
munka=erő · elmozdulás(út)

Mértékegységek:
1J=1N·1m

Csináltam párat, szerintem jónak kell lenni. :)

1,
F=300N
s=100m
W=?

W=F · s
W=300N*100m
W=30000J

2,
F=2500N
W=500kJ = 500 000J
s=?

s=W/F
s=500 000J/2500N
s=200m

3,
s=50cm=0,5m
W=3J
F=?

F=W/s
F=3J/0,5m
F=6N

5,
Ez picit most máshogy fest: Adott az alap képlet W=F·s, az F=m·g, azaz erő=tömeg·gravitációs gyorsulás.
A képletben út(s) helyett most magasságot(h) használunk.
W=m·g·h (emelés során végzett munka)

m=150kg (tömeg)
h=2,2m (magasság)
g=10 m/s² (ez a gravitációs gyorsulás állandója)
W?
W=150kg · 10m/s² · 2,2m = 3300Nm = 3300J
Módosítva: 6 éve
0