Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
8.) Júlia biciklivel 15 km/h-s átlagsebességgel indul A-ból B-be, majd három órával később, vele szemben, B-
ből A-ba indul Rómeó 25km/h-s átlagsebességgel. A szerelmesek pont félúton találkoznak.
a) Hány órát teker Júlia a találkozásukig?
b.) Milyen messze van A B-től?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8,

a, Júlia már ment 3 órát, addig megtett `15*3` = 45 km-t. Még menni fog x órát, tehát összesen megtesz 45+15x km-t.

Rómeó megy x órát, addig megtesz 25x km-t. Ezek a távolságok egyenlők.

45+15x = 25x

10x = 45

x = 4,5

Júlia már tekert három órát, és mégy 4,5-öt, azaz összesen 7,5 órát tekert.

b, A félút, az `25*4.5` = 112,5 km, tehát a teljes út `2*112.5` = 225 km.
0