Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
6.) Egy farakásban fenyő és tölgy gerendák vannak vegyesen, összesen 84db. Az egész farakás tömege
2840kg. Mennyi db van az egyes fajtákból, ha tudjuk, hogy a fenyő gerendák tömege 33 kg, a tölgyeké 37 kg?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
fenyő: x db
fenyők tömege: 33x
tölgy: 84-x db
tölgyek tömege: 37(84-x)
Összesen
33x+3108-37x=2840 kg
-4x=-268
x=67
Így a fenyőből 67 darab van míg a tölgyekből 17 darab
0