Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
308
5.) Textil órára szalagot vettek hárman. Anna használta fel a 25%-át, Bea a 2/5részét, Cilinek pedig maradt
126cm-s darab. Mekkora volt a vásárolt szalag?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Anna: 25%=(1/4)x
Bea: (2/5)x
Cili: 126 cm
Összesen
(1/4)x+(2/5)x+126=x
5x+8x+2520=20x
2520=7x
x=360 cm volt a vásárolt szalag
0