Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
4.) Egér Emma, Hörcsög Heni és Patkány Paula a következőképpen osztozkodnak el egy zsák dión: Emma
elviszi a dió 28%-át, Heni a maradék 46%-át, s így Paulának maradt 147dkg dió. Mennyi dkg dió volt
eredetileg a zsákban?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen dió: x
Emma: (28/100)x
Heni: (72/100)x×(46/100)x
Paula: 147
(6112/10000)x+147=x
147=(3888/10000)x
x=378,086 dkg volt
0