Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
2.) Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. Ha a számjegyeit felcseréljük akkor az eredeti kétszeresénél
17-tel kisebb számot kapunk. Melyik ez a szám?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+b=8
a=8-b
(10(8-b)+b)×2-17=10b+8-b
(80-9b)×2-17=9b+8
143-18b=9b+8
143=27b+8
135=27b
b=5 és a=3
Így ez a két szám az 5 és a 3
0