Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
1.) Pisti édesapja 26 évvel idősebb Pistinél. Kilenc év múlva már az édesapja 3-szor annyi idős lesz, mint
Pisti. Hány évesek most?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyonfontos, EXTRASÜRGŐS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most Pisti: x
Most édesapja: x+26
9 év múlva Pisti: x+9
9 év múlva édesapja: x+35
3(x+9)=x+35
3x+27=x+35
2x+27=35
2x=8
x=4
Így most Pisti 4 éves és apja 30 éves

0