Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageomeetria

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Ma matek dolgozatot írok, és egyáltalán nem tudom
Időpont: 2020.06.04 8:00-10:00ig
Köszönöm a segítséget!

Első feladatsor:

1. Írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, aminek az adott pontja P(5;-2) és
a) aminek egy normálvektora n(3;1)! (2 pont)
b) aminek egy irányvektora v(-4;7)! (3 pont)
c) aminek a meredeksége m=1,2! (4 pont)
d) ami párhuzamos az f: 8x+10y = 30 egyenessel! (3 pont)
e) ami merőleges a g: -6x+3y = 9 egyenesre! (4 pont)
f) aminek egy másik adott pontja Q(9;4)! (4 pont)
2. Adott a g egyenes: -6x+3y = 9.
a) Ábrázold koordinátarendszerben! (4 pont)
b) Határozd meg, hogy hol metszi a koordinátarendszer tengelyeit! (4 pont)
c) Számold ki az irányszögét! (4 pont)
d) Számold ki, hogy hol metszi az f: 8x+10y = 30 egyenest! (6 pont)
f) Számold ki, hogy milyen távol van a g egyenestől a P(5;-2) pont! (10 pont)
3. Adott egy ABC háromszög az alábbi csúcsokkal: A(-2;-4) B(3;-1) C(0;2). Írd fel a következő nevezetes vonalainak az egyenleteit!
a) a oldalhoz tartozó magasságvonal (6 pont)
b) b oldalhoz tartozó oldalfelezőmerőleges (6 pont)
c) c oldalhoz tartozó súlyvonal (6 pont)

A második képeken vannak:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1