Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-kör

Főoldal » Általános iskola » Matematika
633
1. számítsd ki a kör kerületét, ha r=5 cm

2. egy kör kerülete 12,56 m. Hány méter az átmérője?

3. mennyi a kör sugara és ámérője, ha kerülete 21,98 dm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K=2rπ
1. feladat
K=2×5×3,14=31,4 cm a kerülete
2. feladat
12,56m=2rπ
r=2 m
d=4 méter az átmérője
3. feladat
21,98 dm=2rπ
r=3,5 dm a sugara
d=7 dm az átmérője
1