Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
437
Csatoltam képet.
A válaszokat segítségeket előre is szeretném nagyon megköszönni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítséget szeretnék kérni
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
245,6:12 =

huszonnégyben a tizenkettő az kettő, leírod, hogy 2, maradt nulla. nullaötben a tizenkettő az nulla, leírod, hogy 0, maradt az öt, leírod a tizedesvesszőt. ötvenhatban a tizenkettő az megvan négyszer, leírod, hogy 4, maradt a nyolc. nyolcvanban a tizenkettő megvan hatszor, leírod, hogy 6, maradt a nyolc.
Eredmény: 20,46.

47,2:23 =

negyvenhétben a huszonhárom megvan kétszer, leírod, hogy 2, maradt az egy. leírod a tizedesvesszőt. tizenkettőben a huszonhárom megvan nullaszor, leírod, hogy 0. százhúszban a huszonhárom megvan ötször, leírod, hogy 5, maradt a nyolc.
Eredmény: 2,05.

207,8:2,5 =

Célszerűbb így számolni:

2078:25 =

Kétszázhétben a huszonöt megvan nyolcszor, leírod, hogy 8, maradt a hét. hetvennyolcban a huszonöt megvan háromszor, leírod, hogy 3, maradt a három. Leírod a tizedesvesszőt. Harmincban a huszonöt megvan egyszer, leírod, hogy 1, maradt az öt. ötvenben a huszonöt megvan kétszer, leírod, hogy 2, maradt nulla.
Az eredmény: 83,12
1