Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, aerosztatika SEGÍTSÉG!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
533
Mekkora sugarú hidrogénnel töltött gömb alakú ballonnal tudnánk éppen levegőbe emelni egy léghajó 65kg tömegű kosarát, ha a ballon 115kg tömegű?Vedd figyelembe a gáz tömegét is! hidrogén sűrűsége 0,09kg/m3, levegő sűrűsége 1,3kg/m3
(3,29m ez lenne a válasz) Valaki le tudná nekem vezeti a feladat megoldását?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Az egyensúly feltétele
a hidrogéngáz súlya+a léghajó súlya=a felhajtó erővel
A ballon (gömb) térfogata:V=4/3·r³·π
(a sűrűséget "p"-vel jelölöm) pH a hidrogén sűrűsége pl a levegő sűrűsége
pH·V·g+(65+115)·g=pl·V·g
behelyettesítve, rendezve az egyenletet; csak a gömb sugara az ismeretlen
r³=5400/152
r³=35,52
r=3,29m

Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
-2