Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki a hiányzó oldalakat és szöget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
-1

Szia!
Az α szöget egyszerű kiszámolni, mivel a háromszög belső szögeinek összege 180°.
2 szög ismert, 90° illetve 30°, tehát az α = 60°.
A 30°- os szög legyen β
Cos β = szög melletti befogó / átfogó
0,866 = 5 / y
Y= 5,77
Pitagorasz tétel: 5² + x² = 5,77²
25 + x² = 33,3
x² = 8,3
x = 2,88

1

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a gyors segítséget!!! :)
0