Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszöge 2·π/9, átfogója 12 cm.
A) Soroljuk fel a háromszög szögeit radiánban kifejezve!
B) Soroljuk fel a háromszög szögeit fokban kifejezve!
C) Írjuk fel a háromszög hiányzó oldalait két tizedesjegy pontossággal!
D) Számítsuk ki a háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszöge 2·π/9, átfogója 12 cm.
A) Soroljuk fel a háromszög szögeit radiánban kifejezve!
2·π/9, 5π/18, π/2

B) Soroljuk fel a háromszög szögeit fokban kifejezve!
40, 50, 90 fok

C) Írjuk fel a háromszög hiányzó oldalait két tizedesjegy pontossággal!
sin (40) = a/12
a=7,71 cm
cos (40)=b/12
b=9,19 cm
D) Számítsuk ki a háromszög területét!
T=7,71*9,19/2=35,43 cm²
0