Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen közel kellene kerülni egymáshoz a táncospár tagjainak (,‚középpontjuknak”), hogy legalább 1 N, a másik által kifejtett „fizikai” vonzó erőt észleljenek? A fiú 70 kg, a lány 50 kg.

Főoldal » Középiskola » Fizika
424
Milyen közel kellene kerülni egymáshoz a
táncospár tagjainak (,‚középpontjuknak”),
hogy legalább 1 N, a másik által kifejtett
„fizikai” vonzó erőt észleljenek? A fiú 70
kg, a lány 50 kg.
0,48 mm
Ismertesse a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

F = `f*(m_1*m_2)/r^2` = 1 N

r = `root()((f*m_1*m_2)/F` = `root()((6.67*10^(-11)*70*50)/1` = 0,00048 m = 0,48 mm
1

Köszönöm szépen!!!!! :)
0