Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erővel vonz bennünket a Föld? A Föld tömege 6*1024kg, sugara 6371 km.

Főoldal » Középiskola » Fizika
577
Mekkora erővel vonz bennünket a Föld? A
Föld tömege 6*1024kg, sugara 6371 km.
A feladatot is ismertesse ne csak a megoldást.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

f = `6.67*10^(-11)` `(Nm^2)/(kg^2)`

`m_1` = 60 kg

`m_2` = `6*10^(24)` kg

r = 6371000 m

F = `f*(m_1*m_2)/r^2` = `6.67*10^(-11)*(60*6*10^(24))/6371000^2` = 591 N

Ha `m_1` helyére x-et helyettesítesz, akkor F = 9,85x jön ki. (a nehézségi gyorsulás kb)
1

köszönöm szépen!
0