Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Adott a háromszög 3 csúcsa mekkora a területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Pontos feladat: ABC háromszög csúcsának koordinátái: A(-1,2);B(6,5);C(7,-1). Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, háromszög, koordináta
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Én a Héron-képlettel számolnám:

T = `root()(s*(s-a)*(s-b)*(s-c))`

s = `(a+b+c)/2`

a = `d_(BC)` = `root()((6-7)^2+(5+1)^2)` = kiszámolod

b = `d_(AC)` = `root()((7+1)^2+(2+1)^2)` = szintén

c = `d_(AB)` = `root()((6+1)^2+(5-2)^2)` = ezt is

A többire a képlet fent.
0