Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1223
Egy 100 ohmos ellenálláson 5V feszültséget merünk, a vele sorosan kapcsolt ismeretlen ellenálláson a voltmérő 3,2V feszültséget mutat. Mennyi az ismeretlen ellenállás? Mekkora az áramforrás feszültsége? Számítsd ki a fogyasztók és az áramforrás teljesítményét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


I = `U_1/R_1` = `5/100` = 0,05 A = `I_1` = `I_2`

`R_2` = `U_2/I` = `3.2/0.05` = 64 `Omega`

U = `U_1` + `U_2` = 3,2+5 = 8,2 V

`P_1` = `U_1*I` = `5*0.05` = 0,25 W

`P_2` = `U_2*I` = `3.2*0.05` = 0,16 W

P = `U*I` = `8.2*0.05` = `P_1` + `P_2` = 0,25 + 0,16 = 0,41 W
0