Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek megoldani ezeket a szöveges feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
667
A logaritmus témakörében vesszük ezeket, de ez számomra teljesen érthetetlen, valaki tudna légyszíves segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. lap b)
Legyen a keresett távolság: x
Ekkor:
0,15 = 0,1x/6
lg0,15 = lg0,1x/6
lg0,15 = x/6 · lg0,1
x = 6·lg0,15 / lg0,1 = 4,9

A lézersugár intenzitása kb. 4,9 mm mélységben csökken az eredeti érték 15%-ára.

1. lap c)

Minden csillag esetében három lehetőség van a megvilágításra:
- kék,
- zöld
- nincs kirajzolva

Ezért a különböző dekorációs tervek száma:
34 = 81

Mivel legalább egy csillagot ki kell rajzolni, ezért a lehetőségek száma: 81-1=80.

Összesen 80 db dekorációs terv készülhet, ha legalább 1 csillagot ki kell rajzolni.

0