Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz tételel nagy bajban vagyok. Segitenétek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
1./ Egy háromszög adatai a megszokott jelölésrendszert alkalmazva: a = 10 cm, b = 17 cm és β = 20⁰. Számítsd ki a háromszög hiányzó belső szögeit és "c" oldalának hosszát!

2./ Egy háromszög adatai a megszokott jelölésrendszert alkalmazva: a = 12 cm, b = 25 cm és α = 30⁰. Számítsd ki a háromszög hiányzó belső szögeit és "c" oldalának hosszát!

3./ Egy háromszög két belső szöge: 30⁰ és 60⁰; a 30⁰-os szöggel szembeni oldal 5 cm. Számítsd ki a háromszög másik két oldalának hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sinustétel: `a/b` = `sinalpha/sinbeta`

`sinalpha` = `(a*sinbeta)/b` = ki tudod számolni, ebből pedig `alpha`-t.

A harmadik szög: `gamma` = 180-(`alpha+beta`)

cosinustétel: `c^2` = `a^2` + `b^2` -`2*a*b*cosgamma`

vagy a sinustétellel a c oldal hosszát; `a/c` = `sinalpha/singamma`; ebből c-t kifejezed és kiszámolod.

A többi feladatban ugyanígy.
0