Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
818
Valaki segítene megoldani a Gondolkodni jó 8.-os Matek könyv (NT-4319-0/UJ) 188. oldalán az összes feladatot ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Tudásproba
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

188/TUDÁSPRÓBA
1 feladat
A) 4x - 2 (3x -2)=
4x - 6x + 4=
-2x + 4
< 16
B) x/2 - 1/3 - x= /6
3x - 2 - 6x=
-3x - 2

<
5x/6 + 1= /6
5x + 7

2 feladat x=4
2x - 5a + 2 = 0
2 × 4 + 2 = 10

10 - 5a = 0 / -10
-5a = -10 / : (-5)
a = 2

2 × 4 - 5 × 2 + 2 = 0
8 - 10 + 2 = 0
0=0

3 feladat a= 3 b= -1
A) 5 - 2a + 4 + a=
5 - 2 × 3 + 4 + 3=
=6
B) 5 - 3ab + b²
5 - 3 × 3 × (-1) + (-1)²
= 15
4 feladat
A)
4(x -5) + 2(3x + 1)
4x - 20 + 6x + 2

B)
9x² - 12 x
3x (3x - 4)

5 feladat
Sajnos, nem tudom neked ezt egyenlettel levezetni, remélem nem haragszol meg érte.

6 feladat
A) C
B) 2T/m - a = 2×39/6 - 8 = 13 - 8 = 5 cm
Módosítva: 6 éve
0