Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérnék.

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
1./ Mennyi a sin x értéke, ha tudjuk, hogy:

tg x =LaTeX: \sqrt{3}3 / 2 ? ( LaTeX: \sqrt{3}3 / 2 = LaTeX: \sqrt{3}3 : 2 LaTeX: \approx≈ 0,8660 )

2./ Oldd meg a valós számok halmazán!

sin (2x) = LaTeX: \sqrt{3}3 / 2

3./ Oldd meg a valós számok halmazán!

sin x = tg x

4./ Oldd meg a valós számok halmazán!

tg x = ctg x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az első két feladat ez akar lenni ?
0

Egyáltalán nem akarsz válaszolni? Nem tudom eldönteni, hogy mi a kérdésed?
Ha ez, akkor a Pitagorasz-tételt is használni kell:
(Persze sokféle más módon is megoldható.)
Módosítva: 6 éve
1

A második feladat megoldása érthető?
0