Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Ezt a három feladatot valaki megoldana nekem?
Koszonom elore is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
A = 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85, 95
B = 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90, 99
A∩B = 45
A∪B = 15,18,25,27,35,36,45,54,55,63,55,72,75,81,85,90,95,99
A\B: 15,25,35,55,65,75,85,95
0

2) 50 * 0,7 = 35 angol fordító.
50 * 0,5 = 25 német.
35 + 25 = 60
60 - 50 = 10, tehát 10 fordító fordít mindkét nyelven.

3) A = ] -13 , 5 ]
B = [ 7 , 11 [
C = [ -8 , 9 ]

A∩B∩C = üres
A\B = ] -13 , 5 ]
C\A = (6,7,8,9)
A∪B = ] -13 , 11 [
B∩C = (7,8,9)
0