Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-geometria feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
1. Add meg az e: 2x − y = 5 és g: 2x − y = −2 egyenesek távolságát!

2.Adott egy ABC háromszög, ahol A(−16; 10), B(2; 4), C(10; 2).
a) Add meg a háromszög körülírt körének egyenletét!
b) Add meg a B csúcsnál lévő belső szög értékét!

3.Adott a k: x² + y² + 4x + 4y = 0 egyenletű kör illetve a P(−4; 0) koordinátájú pont, mely
illeszkedik a körvonalra. Írd fel a P pontba húzható érintő egyenletét!

A levezetés is fontos lenne, előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, szög, matek, kor, egyenlet, háromszög, pont, koordináta, csúcs
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Csatoltam képet.
-2

Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
-1