Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromágnes-számítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
326
Csatolom a képet!
Segítsetek légyszíves!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ez a távolság körülbelül a geostacionárius pálya, ezért nem kell számolni azzal, hogy esetleg elmozdulna a fejünk fölül, mert ezen a pályán a műhold egyenlő sebességgel kering mint a Föld. Szóval 36000 km-t kell megtennie a fénynek oda vissza. Most a kérdés, hogy a máholdból a vevőbe mennyi idő alatt ér be? Tehát a fény mennyi idő teszi meg a 36.000km-t?

`v=s/t`
`v=299 792 458 m/s `
`s=36000km`
`t=?`

`299 792 458 m/s =(36000km)/ t`
`t=(36 000 000 m) / (299 792 458 (m/s)) -> t=0.12s`
Módosítva: 6 éve
0