Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nagyon levagyok maradva segítséget kérnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Feladatok:
1./ Egy ismeretlen szög szinusza: 0,5. (sin
α
= 0,5) Számítsd ki ugyanennek a szögnek a koszinuszát, tangensét és kotangensét anélkül, hogy a szög értékét kiszámolnád!
2./ Egy ismeretlen szög tangense: 1. Számítsd ki ugyanennek a szögnek a szinuszát, a koszinuszát és a kotangensét anélkül, hogy a szög értékét kiszámolnád!
A részletesen levezetett megoldásokat írd le kézírással a füzetedbe, fotózd le és ezen az oldalon, a "Feladat beadása" feliratra kattintva, töltsd fel a képi fájlt, hogy értékelhessem a megoldásokat!
Ha mindkét feladatot jól és megfelelő részletességgel oldottad meg, a jutalom egy plusz pont!
Figyelmesen dolgozz, emlékezz az egyenletekről korábban tanultakra!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, segítség, képletek, képlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A kézírásoddal írjam? :D

1, `sinalpha` = `a/c` = 0.5

c = 2a

b = `root()(c^2-a^2)` (Pitagorasz)

= `root()((2a)^2-a^2)` = `root()(3)*a`

`cosalpha` = `b/c` = `(root()(3)*a)/(2*a)` = `root()(3)/2`

`tanalpha` = `a/b` = `a/(root()(3)*a)` = `1/(root()(3))` = `root()(3)/3`

`cotalpha` = az előző reciproka, azaz `root()(3)`

2,

`tanalpha` = `a/b` = 1

a = b

`cotalpha` = `b/a` = 1

c = `root()(a^2+a^2)` = `root()(2)*a`

`sinalpha` = `a/c` = `a/(root()(2)*a)` = `root()(2)/2`

`cosalpha` = `b/c` = ugyanaz, mint `sinalpha` esetében, tehát `root()(2)/2`
0