Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítségeteket kérem!

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Fizikából ezt a feladatot kaptam, de nem tudom megoldani, légyszíves, aki tud segítsen!

Mekkora a sebessége a 14 méter hosszú 30⁰-os hajlásszögű, súrlódásmentes lejtőn lecsúszott tárgynak a lejtő alján?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

Csatoltam képet.
-1

egy másik megoldás
a "h" magasságban lévő test helyzeti energiája egyenlő a lejtő alján lévő mozgási energiájával
képletben
Eh=Em
m·g·h=1/2·m·v² (egyszerűsíthetünk m-el⇒nem függ a tömegtől
v= 2*g*h 
sin30⁰=h/14⇒h=0,5·14=7m
v= 2*10*7 = 140 =11,83m/s
0