Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
1.Végezd el a műveleteket!
a) (+3,5) · (-2,8) =

b) (- 6,9) : (-2,3) =

c) (-12/3) :(+ 4) =

d) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 7,2 m3 = ................... dm3
b) 4,3 hl = ...............liter
c)150 perc = ...............óra
d) 8000 g= .................kg


3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

7a + 6b - 5a + 2b + 3a - 4b =



4. Add meg az A és a B halazok unióját, metszetét! (Az ábra segít!)

A = 1 ; 2 ; 3 ; 4 , 6 B = 1 ; 3 ; 5
1.Végezd el a műveleteket!
a) (+3,5) · (-2,8) =

b) (- 6,9) : (-2,3) =

c) (-12/3) :(+ 4) =

d) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 7,2 m3 = ................... dm3
b) 4,3 hl = ...............liter
c)150 perc = ...............óra
d) 8000 g= .................kg


3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

7a + 6b - 5a + 2b + 3a - 4b =



4. Add meg az A és a B halazok unióját, metszetét! (Az ábra segít!)

A = 1 ; 2 ; 3 ; 4 , 6 B = 1 ; 3 ; 5
1.Végezd el a műveleteket!
a) (+3,5) · (-2,8) =

b) (- 6,9) : (-2,3) =

c) (-12/3) :(+ 4) =

d) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 7,2 m3 = ................... dm3
b) 4,3 hl = ...............liter
c)150 perc = ...............óra
d) 8000 g= .................kg


3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

7a + 6b - 5a + 2b + 3a - 4b =



4. Add meg az A és a B halazok unióját, metszetét! (Az ábra segít!)

A = 1 ; 2 ; 3 ; 4 , 6 B = 1 ; 3 ; 5
5. Egy kör sugara 7,4 cm. Határozd meg a kör kerületét és területét! Egy tizedesjegyre állítsd be az értéket!

6.Számítsd ki a téglatest felszínét és térfogatát, ha az éleinek hossza:

a= 4m

b= 3,5 m

c= 1,2 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rakd ki egyenként akkor többen válaszolnak rá
0