Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
1. Számold ki a 640-nek a 25%-át.
2.Egy család télire 45 mázsa tűzifát rendelt. Ennek 40%-a akác a többi vegyes hulladékfa. Mennyi akácfát rendeltek télire?
3.Egy család bevételeinek 30%-át minden hónapban félreteszi az előre nem látható kiadásokra (betegség átmeneti munkanélküliség haláleset stb.) Mennyi volt a bevételük áprilisban ha 63ezer forintot tettek félre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, `640*0.25` = 160

2, `45*0.4` = 18

3, 30 % felel meg 63000 forintnak.

100 % felel meg `100/30*63000` = 210000 Ft
0