Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög kerülete

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Mekkora a kerülete annak a derékszögű háromszögnek, amelynek átfogója 8 cm, az egyik hegyesszöge pedig 27°?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alkalmazod a sin szögfüggvényt
sinx=szemközti befogó/átfogó
sin27=szemközti/8
8*sin27=szemközti
szemközti==3,632 cm
Majd pitagorasz tétel és a 3 értéket összeadod
0