Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest alakó szoba

Főoldal » Középiskola » Matematika
633
Mennyi idő alatt tud kifesteni egy festő egy téglatest alakú szobát, ha a szoba alapélei 4 és 6 m, a szoba 3 méter magas, és egy négyzetméter kifestése 6 percbe telik! Az ablakok és ajtók összterülete 8 négyzetméter!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=2*(a*b+b*c+c*a)
A=2*(4*6+6*3+4*3)
A=2*54
A=108 m2
Az ablakok és az ajtók -8
Vagyis 100 négyzetméter.
Minden négyzetméter 6 perc.
Vagyis 600 perc alatt végez.
Ami 10 óra.
0