Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög egyik külső szöge 100 fok, a nem mellette fekvő két belső szögének aránya 3:7. Mekkorák a szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
476
Egy háromszög egyik külső szöge 100 fok, a nem mellette fekvő két belső szögének aránya 3:7. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
80 fok +3x+7x=180 fok
10x=100 fok
x=10 fok
Így szögei: 80 fok, 30 fok és 70 fok
0