Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Határozd meg a hasáb felszinét , térfogatát
Az egyenes hasáb magassága 4 cm alapja háromszög mely oldalainak hossza 3cm 4cm 5 cm
Légyszives segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az alap(háromszög) területe:
Mivel derékszögű háromszög: T=(3×4)/2=6 cm²
Palást területe
T=(3×4)+(4×4)+(5×4)=48 cm²
m=4 cm
Felszíne:
A=2T+P=2×6+48=60 cm² a felszíne
V=T×m=6×4=24 cm³ a területe
1