Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat 11.osztály 06.03

Főoldal » Középiskola » Matematika
5188
3. Egy mértani sorozat második eleme 32, hatodik eleme 2.
Mekkora a sorozat hányadosa?
Írja le a megoldás menetét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_2` = `a_1*q` = 32

`a_6` = `a_1*q^5` = 2

mint az előzőnél, második osztva az elsővel:

`q^4` = `2/32` = `1/16`

q = `root(4)(1/16)` = `1/2`

A sorozat hányadosa tehát `1/2`.
0