Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
754
Egyenlet megoldása. Az alaphalmaz az egész számok halmaza.
x+12,5=7,3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenletmegoldása, 8.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
x+12,5=7,3 /+12,5
x=19,8

De mivel ugye egész számok a jók, ezért nincs megoldás.
Legalábbis szerintem, lehet, hogy rosszul emlékszek :D
Módosítva: 9 éve
0

x+12,5=7,3 /-12,5
x=-5,2
De attól még igaz, hogy nem egész, így nincs megoldás :)
0

x+12,5=7,3 / -12,5
x=-5,2
0