Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi segítség!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
365
Ha egy csésze feketekávé,amely 5 g kávéból készül, 0,05 - 0,1 g koffeint tartalmaz. 10 g tiszta koffein már halálos. mennyi csésze kávé okoz halált?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, kémia, házi, számolás, kávé
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

Először vegyük azt, ha 0,05 g koffeint tartalmaz 1 csésze.

1 csésze kávéban van 0,05 g koffein

hány csészében van 10 g koffein?

`x_1` = `10/0.05*1` = 200

Másodszor vegyük azt, ha 0,1 g koffeint tartalmaz 1 csésze.

1 csésze kávéban van 0,1 g koffein

hány csészében van 10 g koffein?

`x_2` = `10/0.1*1` = 100

Megállapíthatjuk, hogy 200 csésze biztosan, de 100 is lehetséges, hogy halált okoz.
1