Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Határozzuk meg a kör és egyenes metszéspontját!
x²+y²=25
2x+y=10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ki kell fejezni y-t mindkettőben
1. y= 25-x2 
2. y=10-2x

A metszésponton a két függvényhez rendelt függvényérték megegyezik.
Vagyis y1=y2
 25-x2 =10-2x
Alaphalmaz: -5≤x≤5
Emeljük négyzetre.
Ekvivalencia feltétele: x≤5 Ez jelen esetben nem befolyásol
25-x2=100-40x+4x2
Megoldod visszahelyetteítesz, meglesz y és megvannak a koordináták.
Módosítva: 6 éve
0