Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Határozd meg az alábbi egyenes megtszéspontját.
e: 5x+3y=25 f: x-6y=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kifejezed mindkettőben y-t.
1. y=(25-5x)/3
2. y=(x-5)/6

A metszésponton a két függvényhez rendelt függvényérték megegyezik.
(25-5x)/3=(x-5)/6
50-10x=x-5
55=11x
5=x
Visszahelyesttesítesz: y=0
Vagyis az (5;0) koordinátájú pont lesz a metszéspont.
1