Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Írd fel az A és B pontra illeszkedő egyenes egyenletét. A(-7,1) B(6,1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = mx + b egyenes egyenletbe behelyettesítjük a megfelelő koordinátákat x és y helyére, lesz egy kétismeretlenes egyenletrendszerünk, majd megoldjuk.

I. 1 = -7m + b

II. 1 = 6m + b

Kivonjuk egymásból a két egyenletet:

0 = 13 m

m = 0

visszahelyettesítünk akármelyik egyenletbe:

II. 1 = b

A keresett egyenlet tehát:

y = 1
0